Ειδικό Διακριτικό Κλήσης (SX338M) θα “τρέξει” η ΕΡΔΥΠ τον Δεκέμβριο προς τιμήν της θρυλικής 338 Μοίρας Δ/Β στην 117 ΠΜ για τα 70 χρόνια από την συγκρότηση της.

5/11/2022

Η φετινή χρονιά είναι το γενέθλιο έτος της θρυλικής 338 Μοίρας Διώξεως/Βομβαρδισμού η οποία εορτάζει τα 70 χρόνια από την συγκρότηση της, με έδρα της σήμερα την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Με αφορμή του παραπάνω γεγονότος, αλλά και λόγω θετικών παραινέσεων αξιωματικών της Π.Α, το Δ.Σ της Ε.Ρ.ΔΥ.Π μετά από απόφαση του, αιτήθηκε το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης SX338M προς τιμήν της Μοίρας και του έργου της.

Το ΔΣ της Ε.Ρ.ΔΥ.Π έχει ήδη στην κατοχή του την εκχώρηση του ΕΔΚ: SX338Μ από το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος καθώς και την Έγκριση του Γεν. Επιτελείου Αεροπορίας για την χρήση ονομάτων, συμβόλων που αφορούν την Π.Α, την 117ΠΜ/338ΜΔΒ καθώς και εκπομπών μέσα από την 117ΠΜ/338Μ σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διοικητή της.

Αποκλειστικός σκοπός του Ε.Δ.Κ είναι να τιμήσουμε και να αναδείξουμε την θρυλική Μοίρα των “φαντασμάτων” των Phantom ΙΙ F-4E της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην 338Μ Δ/Β.

Το ΕΔΚ SX338M θα είναι στον αέρα από 1-31 Δεκεμβρίου του 2022.

Το Ε.Δ.Κ θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν τα Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου μας. Καλούνται όλοι ανεξαιρέτως οι ραδιοερασιτέχνες να στηρίξουν ενεργά αυτή τη δράση ώστε να προβάλουμε διεθνώς την 338Μ Δ/Β και γενικότερα την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής από χειριστές οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην δράση μας γίνεται μέσω διαδικτυακής φόρμας. Παρακαλω πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrtNPBqoiVUrOc-EPGu0ep212vpgM3ApctVzKDvnPmywpTPA/viewform?usp=share_link

Τιμή και Δόξα στην Πολεμική μας Αεροπορία καθώς και στους Ήρωες που έπεσαν στο καθήκον για την διαφύλαξη της Πατρίδος μας.

73

Οι υπεύθυνοι του σταθμού

Κοντογούρης Αλέξανδρος SV3GKU

Αντωνόπουλος Γεώργιος SV3QUB