ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (Ο.Ε.Α)

ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ Ο.Ε.Α 2019 : SY3ADB SV3RJT SY3AZH

SY3AZH SY3ADB

Δια πυρός 2019 η ΕΡΔΥΠ ήταν εκεί

Ενα σημαντικό κομμάτι του Ραδιοερασιτεχνισμού όπως όλοι γνωρίζετε είναι η παροχή υπηρεσιών (ραδιοεπικοινωνιών) στην Πολιτεία και κατ’ επέκταση στον πολίτη που χρειάζεται βοήθεια, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η συνεχής ενασχόλησή μας με το Hobby, τα ηλεκτρονικά, την διάδοση, τη συνεχή ενημέρωση περί των νέων τηλεπικοινωνιακών συσκευών και συστημάτων, μας καθιστούν ειδικούς στον τομέα αυτό και χρήσιμους ώστε να προσφέρουμε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

 Με το σκεπτικό αυτό ο Σύλλογός μας δημιούργησε το 1998 την πρώτη ομάδα έκτακτης ανάγκης. Τα τότε πενιχρά οικονομικά μας αλλά και οι αποτυχημένες προσπάθειες για ενίσχυση από τους φορείς δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε στην αγορά εξοπλισμού. Παρά ταύτα όμως όμως, εμείς με τις δικές μας δυνάμεις κρατήσαμε την ομάδα ενεργή και με τον δικό μας ατομικό εξοπλισμό επιχειρούσαμε όπου χρειαζόταν η συνδρομή μας.

Τον Μάιο του 2003 ξεκίνησε η συνεργασία της Ομάδας μας, με την Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο στα μέλη της ομάδας με αντικείμενο τους τρόπους δράσεις της ομάδας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Την ίδια περίοδο διεξάγεται Πανελλήνια άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία “Επικοινωνία 2003” με θέμα σεισμικό επεισόδιο στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας.

Τον Δεκέμβριο του 2003 ο Σύλλογός μας εντάσσεται στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τον Μάιο του 2004 η ομάδα μας στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Ο.Ε.Α. της Ε.Ε.Ρ ενισχύεται με εξοπλισμό (μπουφάν, VHF, Power Supply, Γεννήτρια ρεύματος, κ.α).

Τον Ιανουάριο του 2005 ο Σύλλογός μας παραλαμβάνει, για τις ανάγκες της Ο.Ε.Α εξοπλισμό μέσω της Νομαρχίας Αχαϊας, ο οποίος παραχωρήθει ύστερα από σχετική χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αφήστε μια απάντηση