2013

Σεμινάρια Π/Υ Πατρών προς τις Εθελοντικές Ομάδες

1

Με την συμμετοχή της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου, του Ε.Ε.Σ, της Ε.Ο.Δ και του Φιλοδασικού Συλλόγου Σαραβαλίου καθώς και Εθελοντών Πυροσβεστών στον φιλόξενο χώρο του Ε.Ε.Σ, η Π/Υ ΠΑΤΡΩΝ εν όψη της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποίησε ένα διήμερο θεωρητικών επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέματα την δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση και την πρακτική εξάσκηση (ρίψης ύδατος και παρουσίαση των διαφόρων εξαρτημάτων πυρόσβεσης ) στην περιοχή του έλους της Αγυιάς. Ο σύλλογος μας με αρκετά μέλη παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τα σεμινάρια όσον αφορά τα θέματα της δασοπροστασίας – δασοφύλαξης καθώς κατά την αντιπυρική περίοδο, τα μέλη μας εκτελούν περιπολίες σε επικίνδυνα από άποψη πυρκαγιάς σημεία πέριξ της πόλεως των Πατρών.

Περισσότερα...

2ος Μαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Δόλιχος Δελφοί - Ολύμπια

dsc02790

 

Ο Σύλλογός μας το Σάββατο 27 Απριλίου έλαβε μέρος καλύπτοντας τηλεπικοινωνιακά από 4 τοποθεσίες, τον 2ο Μαραθώνιο Αγώνα Δόλιχος Δελφοί – Ολύμπια 255χλμ.

Οι 4 σταθμοί, με μέλη από την Ο.Ε.Α του Συλλόγου μας, ήταν οι εξής:

  1. 1.Τοποθεσία Πουρναρόκαστρο με τους: SV3QUD, SV3QUP, SV3IDF, SV3AXR
  2. 2.Τοποθεσία Κεφαλόβρυσο με τους : SV3GKK, SV3ORU, SV3GKR
  3. 3.Τοποθεσία Λατσέϊκα με τους: SV3DVW, SV3MSQ
  4. 4.Τοποθεσία Μιράλι με τους: SV3CYL, SV3MSE, SV3ORX, SV3ACZ

Στον δύσκολο αυτό αγώνα των 255χλμ έλαβαν μέρος 30 αθλητές από τους οποίους μόνο οι 5 τερμάτισαν.

Όλες οι περιοχές ευθύνης μας καλύφθηκαν επιτυχώς από τους άνω συναδέλφους και το Δ.Σ τους ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους. 

Περισσότερα...

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2013»

04042013552

 

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, πλησίον της γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, η Π/Υ Πατρών με την συνεργασία της Π/Υ Αιτωλοακαρνανίας και την 6η Ε.Μ.Α.Κ πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας Πυρόσβεσης – Διάσωσης.

Ο Σύλλογός μας έλαβε μέρος με αρκετούς συναδέλφους ως παρατηρητές, κατόπιν προσκλήσεως από την διοίκηση της Π/Υ Πατρών.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποσκοπούσε στην πρακτική εκπαίδευση των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο SV3CYL και τους συναδέλφους SV3GKK, SV3AXR, SV3ORU, SV3PGS, SV3QUD, SV3GKR.  

Περισσότερα...

CQ WW WPX Contest

DSC 0080

 

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στην περιοχή Μαρίνα της Πάτρας, η Ε.Ρ.ΔΥ.Π για ακόμα μία φορά έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό CQ WW WPX Contest.

Με τη συμβολή πολλών συναδέλφων, τόσο στην εγκατάσταση των κεραιών και των μηχανημάτων όσο και σαν χειριστές, η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό είχε μεγάλη επιτυχία.

Πραγματοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν τις μπάντες 2.329 επαφές, συγκεντρώνοντας 3.540.350 πόντους.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και με τον οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην προβολή του Συλλόγου μας παγκοσμίως με το διακριτικό SZ3P. 

Οι συνάδελφοι που έλαβαν μέρος σαν χειριστές ήταν οι εξής: SV3CYL, SV3AQN, SV3ALC, SV3AQR, SV3MSE, SV3FUP, SV3ICK, SV3QUD, SV3QUG, SV3IAK, SV3ORU, SV3QUP, SV3GKU, SV3IDF, SV3DVW.

Περισσότερα...

Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ο Σύλλογός μας με τη συμμετοχή αρκετών συναδέλφων έλαβε μέρος καλύπτοντας τηλεπικοινωνιακά τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων και Περιπατητών το Πάρκο της Αγυιάς με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Ναυπάκτου και τερματισμό την πλατεία Γεωργίου Α’ στην Πάτρα, διασχίζοντας την γέφυρα Ρίου-Αντίρριου.

Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή του Ρίου.

Στην μεγάλη επιτυχία της ραδιοκάλυψης του αγώνα συμμετείχαν οι: SV3CYL, SV3DVK,SV3AQN, SV3DVW, SV3QUD, SV3AXR, SV3QUB, SV3MSQ, SV3GKK και SV3ACZ με μηχανοκίνητα μέσα. Στον τερματισμό βρίσκονταν οι SV3DCX και SV3ORU που παρακολουθούσαν την πορεία των αθλητών και ενημέρωναν τους διοργανωτές μέσω του συστήματος APRS-GPS με εξοπλισμό του Συλλόγου που τοποθετήθηκε στην πλατεία Γεωργίου Α’ για τον σκοπό αυτό.

 

contest 087

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...