2013

Run Greece - Πάτρα

There are no translations available.

1

 

Με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Run Greece – Πάτρα. Ο Σύλλογος μας έλαβε μέρος υποστηρίζοντας την ραδιοκάλυψη του αγώνα με τους συναδέλφους: SV3CYL – DVK - AQN - AXR - GKK – IDB - IDF – IDH – ORU – QUB - QUD, SY3ACZ - APB και το μέλος του Συλλόγου μας, Νίκος.

Η διοργάνωση και η έκβαση του αγώνα ήταν απόλυτα επιτυχής και στο τέλος του αγώνα ο Σύλλογός μας έλαβε τις θερμές ευχαριστίες από τον Δήμαρχο της Πάτρας, κ. Δημαρά, τους διοργανωτές του αγώνα  - ΣΕΓΑΣ και την Περιφέρεια Αχαΐας.  

Read more...

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ 2013

There are no translations available.

Souvardo 0045

 

Στις 29/9/2013 σε ένα όμορφο χωριό των Καλαβρύτων σε υψόμετρο 1.250μ και 13χλμ από τα Καλάβρυτα, το Σούβαρδο διοργανώθηκε για πρώτη φορά ένας αγώνας ανώμαλου δρόμου με την ονομασία ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ 2013.

Ο σύλλογός μας με αρκετούς συναδέλφους έλαβε μέρος στην Ραδιοκάλυψη του Αγώνα τοποθετώντας σταθμούς ασυρμάτου κατά μήκος της διαδρομής ενημερώνοντας τους διοργανωτές στο χωρίο Σούβαρδο όπου ήταν η αφετηρία – τερματισμός του αγώνα.

Η όλη διοργάνωση και έκβαση του δύσκολου αυτού αγώνα ήταν επιτυχής.

Οι συνάδελφοι που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: SV3CYL, MSE, FUP, QUP, MSQ, IDF, GKK, QUD, FUB, PGS, ORU και SY3ACZ.

Read more...

Field Day 2013

There are no translations available.

1

Η χειμωνιάτικη καταιγίδα άφησε έντονα τα σημάδια της στον εξοπλισμό του RU-84 στην θέση Κρυσταλόβρυση Αχαΐας, δημιουργώντας προβλήματα στις επικοινωνίες.

Ήταν ευκαιρία λοιπόν, έχοντας κατά νου το επερχόμενο Field Day, να συνδυάσουμε  το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Ομάδα του συλλόγου μας με τον κατάλληλο εξοπλισμό από νωρίς το πρωί κατέφθασαν στο σημείο και άρχισαν τις εργασίες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αναμεταδότη αλλά και την εγκατάσταση της κεραίας και του πομποδέκτη για τον καθιερωμένο διαγωνισμό Field Day.

Οι συνάδελφοι που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: SV3CYL, SV3DVK, SV3DVW, SV3GKK, SV3FUP, SV3QUD, SV3ORU και SV3QUP.

Αν και το συγκεκριμένο σημείο από άλλες δοκιμές στο παρελθόν δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους διαγωνισμούς, έγιναν πολλές επαφές με σταθμούς εντός και εκτός Ελλάδος και η όλη διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχής.

Read more...

AEGEAN Contest 2013 Δημοσίευση 5-9Report.gr

There are no translations available.

aegean

 

Μια από τις πλέον ευφυείς επιλογές QTH Locator για το AEGEAN CONTEST, συγχαρητήρια για
την επιλογή σας.

 

Η ραδιοερασιτεχνική οµάδα SZ3P κάθε χρόνο µας καταπλήσσει ευχάριστα, η φετινή χρονιά λοιπόν δεν
µπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο SZ3P µε τη σωστή επιλογή του QTH στέλνει πάντοτε ένα δυνατό
σήµα τόσο στους 50 ΜΗΖ, όσο και στα 2m, ειδικά εδώ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής που δεν
χαρακτηρίζεται για την ακουστικότητά του.
Ακούραστοι και µεθοδικοί, είναι µια διαχρονική αξία για το AEGEAN CONTEST, µε χειριστές που
χαίρεσαι να κάνεις QSO µαζί τους.

 

Δημοσίευση στο http://www.5-9report.gr Τεύχος 141 Αύγουστος 2013 σελίδα 40

 

http://www.5-9report.gr/59report/5-9%20REPORT%20vol141.pdf

AEGEAN Contest 2013

There are no translations available.

Για μία ακόμη φορά και με μεγάλη επιτυχία, ομάδα συναδέλφων της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου έλαβε μέρος στο AEGEAN Contest 2013 από την τοποθεσία Μαύρο Όρος στο Δερβένι Κορινθίας και σε υψόμετρο 1.750μ.

 

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 94 επαφές στα 2m και 60 στα 6m σε SSB Mode, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την μεγάλη και κουραστική προσπάθεια των συναδέλφων SV3CYL, SV3FUP, SV3DVK, SV3DVW, SV3ORU και SV3QUY που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.  

 

1

Read more...

Σεμινάρια Π/Υ Πατρών προς τις Εθελοντικές Ομάδες

There are no translations available.

1

Με την συμμετοχή της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου, του Ε.Ε.Σ, της Ε.Ο.Δ και του Φιλοδασικού Συλλόγου Σαραβαλίου καθώς και Εθελοντών Πυροσβεστών στον φιλόξενο χώρο του Ε.Ε.Σ, η Π/Υ ΠΑΤΡΩΝ εν όψη της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποίησε ένα διήμερο θεωρητικών επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέματα την δασοπροστασία – δασοπυρόσβεση και την πρακτική εξάσκηση (ρίψης ύδατος και παρουσίαση των διαφόρων εξαρτημάτων πυρόσβεσης ) στην περιοχή του έλους της Αγυιάς. Ο σύλλογος μας με αρκετά μέλη παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τα σεμινάρια όσον αφορά τα θέματα της δασοπροστασίας – δασοφύλαξης καθώς κατά την αντιπυρική περίοδο, τα μέλη μας εκτελούν περιπολίες σε επικίνδυνα από άποψη πυρκαγιάς σημεία πέριξ της πόλεως των Πατρών.

Read more...

2ος Μαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Δόλιχος Δελφοί - Ολύμπια

There are no translations available.

dsc02790

 

Ο Σύλλογός μας το Σάββατο 27 Απριλίου έλαβε μέρος καλύπτοντας τηλεπικοινωνιακά από 4 τοποθεσίες, τον 2ο Μαραθώνιο Αγώνα Δόλιχος Δελφοί – Ολύμπια 255χλμ.

Οι 4 σταθμοί, με μέλη από την Ο.Ε.Α του Συλλόγου μας, ήταν οι εξής:

  1. 1.Τοποθεσία Πουρναρόκαστρο με τους: SV3QUD, SV3QUP, SV3IDF, SV3AXR
  2. 2.Τοποθεσία Κεφαλόβρυσο με τους : SV3GKK, SV3ORU, SV3GKR
  3. 3.Τοποθεσία Λατσέϊκα με τους: SV3DVW, SV3MSQ
  4. 4.Τοποθεσία Μιράλι με τους: SV3CYL, SV3MSE, SV3ORX, SV3ACZ

Στον δύσκολο αυτό αγώνα των 255χλμ έλαβαν μέρος 30 αθλητές από τους οποίους μόνο οι 5 τερμάτισαν.

Όλες οι περιοχές ευθύνης μας καλύφθηκαν επιτυχώς από τους άνω συναδέλφους και το Δ.Σ τους ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους. 

Read more...

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2013»

There are no translations available.

04042013552

 

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, πλησίον της γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, η Π/Υ Πατρών με την συνεργασία της Π/Υ Αιτωλοακαρνανίας και την 6η Ε.Μ.Α.Κ πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας Πυρόσβεσης – Διάσωσης.

Ο Σύλλογός μας έλαβε μέρος με αρκετούς συναδέλφους ως παρατηρητές, κατόπιν προσκλήσεως από την διοίκηση της Π/Υ Πατρών.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αποσκοπούσε στην πρακτική εκπαίδευση των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο SV3CYL και τους συναδέλφους SV3GKK, SV3AXR, SV3ORU, SV3PGS, SV3QUD, SV3GKR.  

Read more...

CQ WW WPX Contest

There are no translations available.

DSC 0080

 

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στην περιοχή Μαρίνα της Πάτρας, η Ε.Ρ.ΔΥ.Π για ακόμα μία φορά έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό CQ WW WPX Contest.

Με τη συμβολή πολλών συναδέλφων, τόσο στην εγκατάσταση των κεραιών και των μηχανημάτων όσο και σαν χειριστές, η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό είχε μεγάλη επιτυχία.

Πραγματοποιήθηκαν σε όλες σχεδόν τις μπάντες 2.329 επαφές, συγκεντρώνοντας 3.540.350 πόντους.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και με τον οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην προβολή του Συλλόγου μας παγκοσμίως με το διακριτικό SZ3P. 

Οι συνάδελφοι που έλαβαν μέρος σαν χειριστές ήταν οι εξής: SV3CYL, SV3AQN, SV3ALC, SV3AQR, SV3MSE, SV3FUP, SV3ICK, SV3QUD, SV3QUG, SV3IAK, SV3ORU, SV3QUP, SV3GKU, SV3IDF, SV3DVW.

Read more...

Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου

There are no translations available.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ο Σύλλογός μας με τη συμμετοχή αρκετών συναδέλφων έλαβε μέρος καλύπτοντας τηλεπικοινωνιακά τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων και Περιπατητών το Πάρκο της Αγυιάς με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Ναυπάκτου και τερματισμό την πλατεία Γεωργίου Α’ στην Πάτρα, διασχίζοντας την γέφυρα Ρίου-Αντίρριου.

Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή του Ρίου.

Στην μεγάλη επιτυχία της ραδιοκάλυψης του αγώνα συμμετείχαν οι: SV3CYL, SV3DVK,SV3AQN, SV3DVW, SV3QUD, SV3AXR, SV3QUB, SV3MSQ, SV3GKK και SV3ACZ με μηχανοκίνητα μέσα. Στον τερματισμό βρίσκονταν οι SV3DCX και SV3ORU που παρακολουθούσαν την πορεία των αθλητών και ενημέρωναν τους διοργανωτές μέσω του συστήματος APRS-GPS με εξοπλισμό του Συλλόγου που τοποθετήθηκε στην πλατεία Γεωργίου Α’ για τον σκοπό αυτό.

 

contest 087

Read more...