ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ με το Ε.Δ.Κ. SX338M προς τιμήν της 338 ΜΔΒ στην 117ΠΜ

Πάτρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Δράση της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου προς τιμήν της 338 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας με έδρα την 117 Πτέρυγα Μάχης.

Ως γνωστό το 2022 ήταν το γενέθλιο έτος της θρυλικής 338 Μοίρας Διώξεως/Βομβαρδισμού η οποία εόρτασε τα 70 χρόνια από την συγκρότηση της, με έδρα της σήμερα την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Η δράση έγινε κατόπιν παραινέσεων αξιωματικών της Π.Α. Το Δ.Σ της Ε.Ρ.ΔΥ.Π, μετά από απόφαση του, αιτήθηκε το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης SX338M προς τιμήν της Μοίρας και του έργου της, και αποτελεί έναν φόρο τιμής για τους αετούς των αιθέρων μας που δίνουν μάχες καθημερινά απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή η επιβουλή.

Η δράση έγινε από μέλη της Ένωσης μας αλλά και από συναδέλφους εκτός του Συλλόγου μας που με προθυμία αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας.

Η δράση διήρκεσε όλο τον Δεκέμβριο του 2022 και αφορούσε την χρήση του Ειδικού Διακριτικού Κλήσης SX338M στις Διεθνείς Ερασιτεχνικές συχνότητες στα βραχέα (HF) αλλά και σε διαύλους επικοινωνίας των VHF – UHF.

Στην δράση συμμετείχαν και 3 σταθμοί από τη Κρήτη ( SV9CJO, SY9CGZ, SV9MBH ) με το Ειδικό Διακριτικό SV9/SX338M με ανεξάρτητο ημερολόγιο.

Συμμετοχή υπήρξε και από την 117ΠΜ με αεροσκάφος της μονάδας με χειριστή τον Διοικητή της Ανδραβίδας (SV3NYZ) με διακριτικό SX338M/AM ως Air Mobile.

Κατά την Διάρκεια του Δράσης έγιναν 27500 συνομιλίες από 132 Ράδιο Χώρες σε όλο το φάσμα των HF, στα VHF και UHF.Έχουμε αποστείλει ηλεκτρονικά, για το σύνολο των συνομιλιών μας, ειδικές αναμνηστικές κάρτες.Λάβαμε πάνω από 13200 e-qsl κάρτες για το γεγονός και πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστήρια για την δράση μας από Έλληνες και Ξένους από όλο τον κόσμο.

Φιλοτεχνήθηκαν από τον SV3GKU τέσσερα (4) ειδικά βραβεία που εκδόθηκαν για όσους συνομιλητές μας Έλληνες η Αλλοδαπούς συμπλήρωναν κάποιες ειδικές προϋποθέσεις.

Εκδόθηκαν 1084 τέτοια ειδικά βραβεία από την πλατφόρμα του συναδέλφου SV2RCK Δημήτρη σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν απο τους managers της δράσης SV3GKU και SV3QUBΗ διεύθυνση της πλατφόρμας για τα βραβεία είναι : https://sv2rck.gr/SX338M/

Δημιουργήθηκαν ενημερωτικές σελίδες για το γεγονός, σε τρεις παγκόσμιες ιστοσελίδες με ιστορικό για την 338 ΜΔΒ στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά:

https://www.qrz.com/db/SX338

Mhttps://www.qrz.com/db/SV9/SX338M

και

https://www.hamqth.com/sx338m

https://www.qrzcq.com/call/SX338M

Η συνολική επισκεψιμότητα μόνο στις παραπάνω ξένες ιστοσελίδες κατέγραψαν δείκτη που άγγιξε τις 100.000 θεάσεις !!!

Οι αναφορές και οι απαντήσεις στις κλήσεις μας και για αυτήν την Συλλογική μας δράση ήταν ιδιαίτερα θετικές και πολυάριθμες διεθνώς !!Ευχαριστίες.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Δ.Σ της Ε.Ρ.ΔΥ.Π για την συμπαράσταση του.

Τους χειριστές μας για τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσαν ανιδιοτελώς για να γίνει αυτή η Δράση με απόλυτη επιτυχία !!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κρήτη και στους τρεις Κρητικούς χειριστές για την συμμετοχή τους και το μεγάλο πλήθος των επαφών που έκαναν (8408 qsos)

Όλους όσους μας τίμησαν και έκαναν επαφή μαζί μας.

Ευχαριστίες στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ανταποκρίθηκε άμεσα στην αίτηση μας.

Πολλές Ευχαριστίες στο Γ.Ε.Α που ανταποκρίθηκε ταχύτατα και μας έδωσε άδεια χρήσης ονόματος, συμβόλων και φωτογραφιών της ΠΑ.

Τον Διοικητή της 117ΠΜ SV3NYZ Αβραάμ για τις ιπτάμενες επαφές

Την Ε.Ε.Ρ μέσω της συμμετοχής του Δημήτρη SV1EBA.

Τον κ. Ανδρέα Καραγεωργόπουλο υπεύθυνο στο τεχνικό τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Πάτρας.

Χειριστές της Δράσης:

SV1ME   SV1RK  SV1EBA

SV2CNE  SV2CSV  SV2JAO  SV2RCK  SV2STE  SY2CWM

SV3AWG  SV3BSF  SV3EXP  SV3GKU 

SV3IEG  SV3IRG   SV3ISC  SV3MSX  SV3ORU  SV3QUB

SV3RJT  SV3SFK  SV3SFJ  SV3SKM 

SV3NYZ  SY3DPF  SY3DPN  SY3DXF  SY3EBK

SV7JAR

SV8CYR   SV8GGI   SV8SXF  SV8SIV

SV9CJO SV9MBH  SY9CGZ

SV0LU

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους !!Τιμή και Δόξα στην Πολεμική μας Αεροπορία !!

73

SV3GKU Κοντογούρης Αλέξανδρος

SV3QUB Αντωνόπουλος Γεώργιος